FORMDA KALMAK İSTİYORSANIZ GEÇ KALMIŞ SAYILMAZSINIZ

FORMDA KALMAK İSTİYORSANIZ GEÇ KALMIŞ SAYILMAZSINIZ

Eylül 1, 2023 bakırköy pilates stüdyo begüm çelik diyetisyen personel trainer personel trainer faydaları pilates pilates fiyatları reformer pilates reformer pilates bakırköy reformer pilatesin faydaları Uncategorized yoga zumba 0
timthumb

FORMDA KALMAK İSTİYORSANIZ GEÇ KALMIŞ SAYILMAZSINIZ

timthumb

2019 yılına gireli 6 ayı geride bıraktık. Pek çok birey gibi siz de yeni yıla girerken özellikle kilolarınız ve formda kalma konusunda kararlar alarak 2019 yılını iyi bir şekilde değerlendirmek istediniz. Ancak yoğun iş temposu veya başka nedenlerce aldığınız kararları uygulayamadınız. Yaz bitmeden forma girmek istiyorsunuz ve bunun için geç kalmış sayılmazsınız. Bu yazımızda sizlere 2019 yılında formda kalmanın trend yollarından bahsedeceğiz.

1 – Vücut Ağırlık Çalışması: Aşağıda belirtilen vücut ağırlık çalışması yöntemleri ile kısa sürede forma kavuşabilirsiniz. 

– Hızlı Vücut Ağırlık Çalışması: Kısa bir zaman diliminde yüksek nabız aralıklarıyla en fazla etkiyi almak için 20 dakika boyunca vücut ağırlığıyla yapılan çalışmadır. 

– Yağ Yakımı: Üst seviyede yağ yakımı sağlamak için inişli ve çıkışlı nabız periyotlarla yapılan çalışmadır. Bu çalışmada kardio ve kuvvet hareketleri bir arada kullanılmaktadır. 

– Blast FX: İlk defa Ankara spor merkezlerinde uygulanmaya başlanan bu çalışmada vücut ağırlığıyla yapılan işlevsel bir kondisyon çalışması hedeflenmektedir. 

2 – High Intensity Interval Training: Bu çalışma her derse özel antrenman yöntemini temel almaktadır. Çalışma serilerinde önce kendinizle sonra diğer çalışma arkadaşlarınızla yarışarak vücudunuzu forma kavuşturmanız hedeflenmektedir. 

3 – GO MAX Çalışması: Elektrikli Kas Aktivasyonu teknolojisi kullanarak 25 dakika gibi kısa bir sürede etkileyici sonuçlar almanızı sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntemde kasların uyarılarak daha verimli çalışması hedeflenir. 

4- TRX Çalışması: Özel TRX ekipmanlarının kullanıldığı bu çalışma türü ilk olarak ABD donanmasında uygulanmıştır. Grup fitness eğitiminin esas alındığı bu çalışmada özel TRX ekipmanları ile yerçekimine karşı koyarak vücut ve kas gelişimini sağlamanız hedeflenmektedir. 

5 – Yoga: Hindistan kökenli bu çalışma türünde ise nefes kontrolü ve basit meditasyon teklikleri kullanılarak vücudunuzun rahatlaması ve aynı zamanda formda kalması hedeflenmektedir. 

6 – Aqua Fitness: Havuz çalışmasıdır. Su içerisinde jimnastik hareketleri ile yapılan bir grup çalışmasıdır. Bu çalışma ile vücudumuzdaki tüm kasların çalıştırılması ve yoğun bir biçimde yağ yakımı hedeflenmektedir. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Nasıl Yardımcı Olabiliriz